november 30

Facemapping: dit vertelt je gezicht over je gezondheid

  minuten leestijd

De staat van je gezicht zegt iets over de toestand van je hele lijf. Zo lijkt je gezicht na een avondje doorzakken standaard opgezwollen te zijn en zijn de ‘zorgen’ duidelijk in je gelaat te zien als je een periode van veel stress doormaakt. Met facemapping breng je in kaart welke gebieden in je lichaam (of je leven) uit balans zijn.

Het gezicht als afdruk van de ziel

In China werd gelaatsdiagnostiek voor het eerst gebruikt door de Taoïsten, die zich onder andere bezighielden met de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Ze experimenteerden met mineralen, kruiden, dieren en therapievormen. Ze ontdekten dat het gelaat een uitstekende graadmeter was voor het vroegtijdig herkennen van ziektesymptomen. De markeringen in het gezicht zijn volgens deze leer een voetafdruk van de ziel. Dit idee legde de basis voor wat later uitgroeide tot de Chinese gelaatsdiagnostiek (mian xiang).

Facemapping toepassen

In ons alledaagse hectische bestaan is facemapping eenvoudig toe te passen. Huidanalyse bij acne leert ons bijvoorbeeld dat de plek op je gezicht waar onzuiverheden of puistjes voorkomen, ook wat zegt over de toestand van organen die gelinkt zijn aan dat gebied. Zo kun je vroegtijdig mogelijke gezondheidsproblemen signaleren en ingrijpen op de punten waar dat nodig is. Via je gezicht ga je aan de slag met het in balans brengen en herstellen van je hele lijf.

De basis gebieden om facemapping toe te passen op jouw gezicht

Lichaam in balans

Die balans is nou precies wat in mijn visie zo belangrijk is. De Taoïsten noemden als doel het terugkeren naar ‘the original face’. Terugkeren naar jouw ware natuur, het versterken van de ‘Jing’ (de basisenergie waar jij uit bestaat) die je sinds je geboorte al bezit, de constitutionele energie. Kortom, terug naar je authentieke zelf! 🙌🏻. Helaas dus geen quick fix, maar een aanpak van je lichaam als geheel. Een holistische levensstijl dus. Dat is precies het tegenovergestelde van wat de beautyindustrie ons soms wil doen geloven: dat al je problemen met een ‘quick fix’ uit een (vaak veel te duur) potje opgelost kunnen worden. Problemen die je soms zelfs aangepraat worden door precies diezelfde industrie.

Huidzone-analyse en inzet daarvan tijdens behandelingen

Hoe goed ken jij jouw huid? Het is belangrijk om te weten welk huidtype je hebt en welke verzorgingsbehoeften daarbij horen. Facemapping bij House of Green gaat verder dan alleen een huidanalyse en het bepalen van je huidtype. Die benadering is veel te oppervlakkig om echt tot de oorzaak van huid- of gezondheidsproblemen te komen. Ik help je op weg met advies over werkzame stoffen en leer je om jouw gezicht te ‘lezen’ en je leven zo in te richten dat je weer vanuit je authentieke zelf gaat leven.

Behandeling bij House of Green Beauty

Ons lichaam is uniek en heeft een groot zelfhelend vermogen, maar door stress en onrust kan dit uit balans raken. Daardoor kun je huidklachten krijgen, maar ook stijve spieren, hoofdpijn, innerlijke onrust of vermoeidheid. In mijn behandelingen werk ik van binnenuit aan jouw zelfhelend vermogen, zodat je aan de buitenkant het resultaat gaat zien: meer innerlijke en uiterlijke beauty in de vorm van een stralende huid en meer energie.

Praktijk voor holistische huidverbetering


Meet and Treat Schoonheidssalon Achterhoek

Meet&Treat

Kennismakingsbehandeling 120 minuten

In deze eerste ontmoeting bekijk ik wat jouw lijf en hoofd nodig hebben. Ik doe een huidmeting, bespreek jouw wensen en zet je met een op maat gemaakte huidbehandeling en geneeskrachtige massage weer in het hier en nu. Zowel mentaal, fysiek als spiritueel. Stress, onzekerheid en angst maken plaats voor kracht, ontspanning, focus en glow. Inclusief gratis startpakket met Colour & Spice-producten t.w.v. €36,50.

House of Green Beauty Salon Gelderland licht tijdens behandeling

Inner & Outer Beauty Retreat

Behandeling 120 minuten

Als de balans even zoek is, breng ik jou met 100% toewijding, kennis en aandacht terug in evenwicht. Ik kijk naar wat jij op dat moment nodig hebt en maak een persoonlijk behandelplan voor je. We gaan aan de slag met jouw mind, body & soul, zodat jij naar huis gaat met een stralende huid, meer energie en praktische tips voor een holistische lifestyle.

Date with Natuurlijke schoonheidssalon Achterhoek

A date with True Beauty

Een hele dag

Vind je het heerlijk om eens samen met maximaal 6 andere vrouwen met je innerlijke en uiterlijke beauty bezig te zijn? Dit is een exclusieve livedag voor ambitieuze vrouwen die het beste uit hun leven willen halen. Leer in één dag de belangrijkste sleutels tot een leven vol innerlijke rust, balans, uiterlijke schoonheid en een gezonde huid. Een heerlijke, gezellige en gezonde dag voor zelfbewuste vrouwen!

Gateways to Green Beauty Schoonheidssalon Achterhoek

7 Gateways To Green Beauty

Half jaar programma

Een programma waarin we in 6 maanden een transformatie van huid, hart en ziel bewerkstelligen. Weldadige behandelingen, natuurzuivere producten voor thuis, live verwendagen met andere gelijkgestemde vrouwen en een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan. Je leert alle ins & outs van een holistische levensstijl en wordt een expert op het gebied van het optimaal benutten van jouw eigen kracht en talenten. Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.