oktober 14

De 10 principes van een holistische levensstijl

  minuten leestijd

Het holisme speelt een belangrijke rol in mijn dagelijkse leven, zowel zakelijk als privé. Mijn holistische levensvisie en leefstijl gaan dan ook hand in hand met de manier waarop ik mijn schoonheidsbehandelingen uitvoer.

Holistisch leven

Eerder al schreef ik over wat het holisme precies inhoudt. Holistisch leven is niet altijd even eenvoudig, maar het is wel boeiend! Ik vind het een bijzondere uitdaging om de theorie zo eenvoudig en praktisch toepasbaar mogelijk te maken. Dit heb ik samengevat in wat ik de ‘7 sleutels’ of gateways (poorten) tot een vreugdevol en gezond leven noem. Deze 7 gateways zijn ook altijd verweven in mijn behandelingen. Ze vormen niet alleen de basis van ons bestaan maar ook die van een sprankelende gladde huid en een jeugdige uitstraling.

Hieronder lees je de 10 eenvoudig toepasbare basisprincipes die bij een holistische levensstijl passen. Het zijn waarschijnlijk geen dingen die je nog nooit gehoord hebt. Maar: soms zit het in de simpele dingen.

1. Wees mindfull (en mediteer)

Bouw door je dag heen momenten van rust in. Neem daarnaast af en toe die tijd om bewust bezig te zijn met wat er om je heen gebeurt. In het hier en nu leven is essentieel voor een kalme geest en goede focus. Als je in je hoofd continue in het verleden leeft kan dat op den duur een depressie veroorzaken. Zit je in je hoofd te veel in de toekomst? Dan veroorzaakt dat vaak angst en nervositeit. Dagelijks tijd en rust voor jezelf nemen door te mediteren loont als niks anders!

2. Eet gezonde en helende voeding

Alles wat we tot ons nemen wordt opgenomen in de darmen en wordt getransporteerd naar iedere cel in ons lichaam. We worden dus letterlijk wat we eten. Gebruik voeding wijs, als een medicijn en niet als (leeg) vulmiddel.

3. Herken en erken de kracht van je lijf

We vergeten het weleens, maar zonder ons lichaam zijn we nergens. Ons lichaam is een tempel. Een zeer krachtige machine. Machines moeten goed onderhouden worden om goed te functioneren. Daarmee verleng je niet alleen de levensduur maar ook de kwaliteit. Nou zijn wij natuurlijk niet echt machines, maar het principe is hetzelfde. Keer regelmatig naar binnen en voel wat er aan de hand is van binnen. Wijkt er iets af? Wat heeft jouw lijf nodig om soepel en pijnloos door het leven te gaan?

Keer regelmatig naar binnen toe en vraag je af: wat heb ik nodig?

4. Wees zuinig op je energie

Doorzetten, tot het uiterste gaan en altijd topprestaties leveren. Als we social media mogen geloven is ‘hustle and grind’ de beste remedie voor álles. Ook binnen de holistische leefstijl is het belangrijk om doelen te stellen en daar hard aan te werken zodat je je dromen uit kunt laten komen. Dat vereist inzet en doorzettingsvermogen. Echter, nooit ten koste van jezelf. Doorduwen (ver) voorbij je eigen grenzen levert je niks op. Het doel boven je eigen gezondheid stellen al helemaal niet. Het gaat om wat goed voelt voor jou. Geloof het volgende gezegde uit Perzië maar: “Een moment van rust is beter dan alles wat je verder wilt nastreven“.

5. Hou van het leven en heb respect

Soms voel je je down, and that’s ok. Wanneer mij dit overkomt ga ik vaak de natuur in voor een flinke wandeling. Terwijl ik loop dreun ik in hetzelfde ritme deze fijne affirmatie op: “I love life and life loves me!” Na een half uur voel je je werkelijk een ander mens.

Respecteer als een ander niet in dezelfde positieve flow zit als jij op dat moment. Door de ruimte te geven help je ze het meest.

6. Verbinding met anderen

Zoek contact met positief ingestelde mensen die een voorbeeld voor je zijn in holistisch leven. Dit helpt je de principes sneller eigen te maken. Delen maakt het leven voor iedereen leuker.

Eén van mijn favoriete Poolse gezegdes luidt: “Nie moj cyrk, nie moje malpy.” En letterlijk vertaald is het: Niet mijn circus, niet mijn apen. Wat wil zeggen dat je niet verantwoordelijk bent voor een bepaalde gevoelige of onaangename situatie die iemand ander creëert. Less drama please!

7. Hydrateer

Drink voldoende water

Ik kan hier oneindig over doorgaan, maar feitelijk komt het hier op neer: je bent net als een kamerplant maar dan met gecompliceerde emoties  We weten allemaal wat de uitkomst is wanneer we ze geen water geven.

8. Leef bewust

Wees je ervan bewust dat het leven niet altijd over rozen gaat. Het kan geweldig goed gaan en plots gooit het leven roet in het eten. Wanneer je dit niet vergeet, ga je minder snel in een slachtofferrol zitten. Je gaat oplossingsgericht te werk.

9. Wees actief

Kom dagelijks in beweging. Doe dit zoveel mogelijk buiten. We hebben allemaal zonlicht nodig om fysiek en mentaal gezond te blijven.

10. Leer ademhalen

Door de juiste ademhaling blijf je kalm. En het voorziet al je cellen van de broodnodige zuurstof. Al jaren voordat ik het huis voor holistische schoonheid en holistische levensstijl -House of Green- opende, richtte ik mijn leven al anders in. Lees hier mijn verhaal.

Ik heb voor de holistische benadering gekozen en vervolgens een holistisch beauty programma ontwikkeld: 7 Gateways to Green Beauty. Ontdek wat het programma voor jou kan betekenen tijdens een kennismakingsbehandeling.Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.