september 16

Dit zijn 4 methoden die voor een natuurlijke facelift zorgen

  minuten leestijd

Laat de botox, fillers en operaties voorlopig nog maar even links liggen, want wist je dat je ook op een natuurlijke wijze een facelifteffect kunt creëren?

Na 17 jaar ervaring heb ik inmiddels al honderden verschillende gezichten op mijn behandeltafel gehad. Ik weet dan ook precies waar de huid van je gezicht toe in staat is. En vooral: hoe veerkrachtig deze is. Mijn visie op huidverjonging beperkt zich niet alleen tot de oppervlakte van de huid, maar richt zicht ook op de diepere huidlagen en zelfs voorbij de huid, naar alle lagen eronder tot aan de schedel.

Huidverjonging

Wanneer we streven naar een jeugdigere uitstraling, is het behandelen van de huid aan de oppervlakte met goede producten eigenlijk maar één deel van het beste resultaat. Wist je dat er nog veel meer technieken zijn om je huid jong te houden? In deze blog heb ik er vier voor je uitgelicht.

Oogleden en wangen gaan zakken

In je jongere jaren zit het vet in je wangen en houden je gezichtsspieren je huid mooi strak. Naarmate je ouder wordt, gaan je oogleden en wangen steeds meer zakken. Dat maakt dat je een oudere uitstraling krijgt en er sneller vermoeid uitziet. Goed nieuws: hier kun je gelukkig veel aan doen. Oók op natuurlijke wijze.

1. Gua Sha schraper: de ultieme facelifttool

Gua Sha is een traditionele medische techniek uit China en betekent letterlijk ‘schrapen’. Deze behandelmethode wordt nog steeds beoefend in de traditionele Chinese geneeskunde. Je kent misschien wel de jade roller, die groene steen die afgelopen jaren beautyland veroverde. Daar doet deze steen een beetje aan denken, maar de Gua Sha gaat nog een stapje verder.

Een behandeling met de Gua Sha zorgt voor:

  • Bevordering van de bloedsomloop
  • Ontgifting en ontzuring
  • Stimulatie van het immuunsysteem
  • Het verminderen/verlichten van blokkades en pijn
  • Verbeterde werking van de organen
  • Regeneratie en revitalisatie
  • Vermindering van spanning (stress), moeheid en burn-out
  • Balans op emotioneel vlak
  • Ontspanning en bevordering van helderheid van geest

Gua Sha-massage

Omdat de Gua Sha-techniek van oorsprong een huis-tuin-en-keukenmiddel is tegen spierpijn en verkoudheid, werden schrapers vooral van eenvoudige materialen gemaakt zoals hout, bamboe, hoorn, steen of metalen muntjes. Tegenwoordig wordt Gua Sha-massage vaak met gepolijste edelstenen gedaan. De populairste variant is die van jade, ook wel Bao Yü genoemd. Jade staat namelijk bekend als zuiverende en beschermende steensoort, die emotioneel evenwicht bevordert. Ook zou het helpen om negativiteit los te laten en daar hartelijkheid voor in de plaats te laten komen.

Hoe pas je Gua Sha toe in je routine?

De behandeling kun je iedere dag uitvoeren. De basistechniek draait om een opwaartse beweging met lichte druk. Plaats de platte kant van de tool in een hoek van 45 graden op je gezicht en beweeg de steen in vloeiende bewegingen naar boven en buiten vanaf het midden van je gezicht. Het is heel belangrijk dat je de steen plat houdt en niet rechtop. Het gaat erom dat je een schraapbeweging maakt.

Gua Sha voor je gezicht

Check mijn filmpje voor een makkelijke Gua Sha behandeling voor je gezicht die je zelf thuis uit kunt voeren.

https://www.instagram.com/tv/CE_T_NQjgt-/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

2. Gezichtreflexologie: het wondermiddel voor gezondheid, beauty en ontspanning

Gezichtsreflexologie werkt volgens hetzelfde principe als voetreflexologie. Het is een niet-invasieve, holistische behandeling die zich focust op reflexzones en drukpunten in het gezicht. Wanneer deze zones gestimuleerd worden, sturen ze een seintje naar specifieke delen van het lichaam waarmee ze in verbinding staan. Denk bijvoorbeeld aan je organen, spieren en gewrichten. Dit zet een helingsproces in gang maar verbetert ook de doorbloeding.

Net zoals voetreflexologie draagt gezichtsreflexologie bij aan het verbeteren van de gezondheid en algeheel welbevinden. Daarnaast heeft het de unieke eigenschap om de huidstructuur te verbeteren, oftewel: je huid ondersteunen om een jeugdige uitstraling te behouden met meer glow! Ik ben fan. Verder geeft het de huid meer volume en maakt het haar in een paar behandelingen al steviger en gladder. Het wordt dan ook vaak gezien als het ‘gezonde alternatief’ voor Botox.

De behandeling is niet alleen diep ontspannend, maar kan ook stress verlagen, spanning wegnemen en nervositeit verminderen. Daarnaast staat het er ook om bekend dat het verlichtend werkt bij migraines, problemen met holtes, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), gewrichtspijn en slapeloosheid. Tijdens de behandeling wordt meestal gebruikgemaakt van een smal RVS pennetje ook wel een detector genoemd. Daarnaast worden massagestaven van edelsteen ook vaak ingezet.

Kennismaken met de natuurlijke behandelingen van House of Green?

3. Gezichtsyoga

Ja je leest het goed: yoga, maar dan voor je gezicht! Gezichtsyoga is ook een volledig natuurlijk alternatief voor vele andere anti-aging-remedies. Door yogaoefeningen te doen kun je leren om de gezichtsspieren op natuurlijke wijze te verstevigen. Het stimuleert ook de doorbloeding en beide leiden tot een jeugdige uitstraling.

Gezichtsyoga werkt zowel op de spieren die verkrampt zijn als ook op de spieren die geactiveerd moeten worden. Het vermindert de fijne lijntjes en diepe rimpels die zijn ontstaan door mimiek. Denk aan lachrimpels of kraaienpootjes door vaak met je ogen te knijpen. Het lift de huid die verslapt is geraakt door verlies aan spierspanning. Dagelijkse sessies van gezichtsyoga zijn een langere tijd nodig om langdurig resultaat te geven.

4. Slapend je huid ondersteunen

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om anti-aging is je slaap. Je kunt nog zoveel geld uitgeven aan geweldige gelaatsbehandelingen, kostbare producten en de beste beautytools gebruiken, maar dit alles valt in het niets wanneer je niet voldoende rust neemt. Met rust bedoel ik een dagelijkse goede 7 tot 8 uur slaap of meer indien nodig.

Bonustip:

Daarnaast zie ik medtatie ook als een geweldig onderdeel van je beauty ritueel. Mediteren zorgt niet alleen voor een kalme geest maar ook -door de diepe ademhaling- voor meer zuurstofopname. Rust zorgt dat we onze energie beter managen. Hoe meer levensenergie er door ons heen stroomt hoe meer herstel er plaats vindt. Met te weinig van deze energie zullen al je pogingen tot een natuurlijke facelift weinig effect hebben. Rust en zuurstof zijn twee van de 7 poorten bewezen poorten tot natuurlijke huidverbetering die ik in mijn online programma toepas. Wanneer je weet dat dit je struikelblok is en je het moeilijk vindt om het patroon te doorbreken, zou je antwoorden kunnen vinden in mijn holistisch beauty & lifestyle programma 7 Gateways to Green Beauty.Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.