juli 22

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

  minuten leestijd

De kunst van Gezichtsreflexologie
In onze drukke en hectische levens zijn we voortdurend op zoek naar manieren om ons welzijn te verbeteren en onze gezondheid te bevorderen. Een benadering die duizenden jaren geleden is ontstaan en die ik met mijn visie een nieuw podium wil geven, is gezichtsreflexologie. Een zachte en niet-invasieve therapie die streeft naar algeheel welzijn door het stimuleren van specifieke punten op het gezicht. In deze blog gaan we op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van gezichtsreflexologie, we krijgen inzicht in hoe gezichtsregelexologie werkt. Waarbij we de principes, technieken en mogelijke voordelen onderzoeken, en de magie van deze eeuwenoude techniek ontdekken.


Het begrijpen van Gezichtsreflexologie

Gezichtsreflexologie vindt haar oorsprong in de oude geneeswijzen van reflexologie. Hierin wordt gesteld dat organen en systemen in het lichaam verbonden zijn met specifieke reflexpunten op de voeten, handen en het gezicht. Door zachte druk uit te oefenen op deze reflexzones, stimuleren we het herstel van de overeenkomstige organen bevorderen we genezing in het lichaam.

Het gezicht is een bijzonder gevoelig gebied met een complex netwerk van zenuwen en bloedvaten. Volgens gezichtsreflexologie kan deze fijne kaart worden gebruikt om verschillende systemen binnen het lichaam te benaderen en een helende reactie op gang te brengen. Ik zie het gezicht als een toetsenbord van een computer waar je invoert wat je wilt dat de computer voor je gaat doen.

Er worden specifieke technieken op deze gezichtsreflexpunten toegepast om het gewenste resultaat te bereiken. Een gezichtsreflexologie behandeling kan los gegeven worden, maar ook zeker gecombineerd met andere holistische toepassingen zoals essentiële oliën, lichttherapie of cosmetica voor huidverbetering.  

Gezichtsreflexologie punten gezicht

Een aantal reflexologiepunten op het gezicht.

Hoe Gezichtsreflexologie Werkt

Gezichtsreflexologie werkt volgens het principe dat het gezicht een microkosmos is van het hele lichaam. Door specifieke zones in het gezicht aan te pakken, streven beoefenaars ernaar om het volgende te bereiken:

  • Bevordering van de Circulatie: Een zachte massage en druk op het gezicht verbeteren de bloedsomloop, waardoor cellen beter voorzien worden van zuurstof en gifstoffen worden verwijderd.
  • Vermindering van Stress en Spanning: Het gezicht draagt vaak veel spanning door de complexe spierstructuur. Gezichtsreflexologie bevordert ontspanning en verlicht spanning in de gezichtsspieren, wat kan leiden tot minder stress.
  • Balans van Energie: Gezichtsreflexologie is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en het concept van meridianen. Het streeft naar evenwicht in de energiestroom (Qi) door het lichaam, wat zowel fysieke als emotionele balans bevordert.
  • Stimulatie van Zenuwuiteinden: Het gezicht bevat veel zenuwuiteinden, en het stimuleren ervan kan de afgifte van endorfines activeren, wat een verhoogd gevoel van welzijn en een verhoogd geluksgevoel kan bevorderen.
  • Bevordering van Ontgifting: Door het stimuleren van de lymfatische afvoerpunten op het gezicht, kan gezichtsreflexologie helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en toxines uit het lichaam. Een detox voor huid, hart en ziel.

Gezichtsreflexologie werkt door druk uit te oefenen.

Gezichtsreflexologie werkt door druk uit te oefenen met een Beauty Reflex Tool .

Dit is een interessante manier om je gezicht te masseren en druk uit te oefenen op specifieke plekken die verbonden zijn met je organen en lichaamsfuncties. 

Als je op deze zones drukt, gebeurt er iets bijzonders: honderden cellen in je gezicht worden geactiveerd en laten hun werkzame stoffen vrij in de ruimte tussen de cellen. 

gezichtsreflexologie tool

Dit prikkelt de vertakkingen van de 'ontspannende zenuwen', wat helpt om de cellen van bijbehorende organen sterker en gezonder te maken, waardoor pijnklachten als eerste verminderen.

Deze speciale massage ontspant je spieren en vermindert langdurige spanningen, waardoor het ook kan helpen bij pijn veroorzaakt door emotionele stress. Het heeft ook een positief effect op je stofwisseling en energieniveau. Het helpt om je hormonen in balans te brengen en de werking van de endocriene klieren te verbeteren.

Er is een soort magische verbinding tussen het buitenste gebied van je lichaam en je centrale zenuwstelsel, waardoor de reflexzones en punten op je gezicht invloed kunnen hebben op interne organen en structuren. Kortom, je gezicht fungeert als een toegangspoort om de energie en helende functies van je hele lichaam te stimuleren.

Voordelen van Gezichtsreflexologie

Gezichtsreflexologie biedt een scala aan voordelen voor ons lichaam en geest:

  • Ontspanning: Een van de onmiddellijke voordelen van gezichtsreflexologie is ontspanning. Cliënten melden vaak een gevoel van diepe rust tijdens en na een sessie, wat helpt bij het verminderen van stress en angst.

“Het is alsof ik tijdens de gezichtsreflexologie in een andere dimensie terecht kom. Niks brengt mij zo diep in ontspanning. Zodra Edyta mijn huid aanraakt met de tool zink ik weg in een andere wereld.”  - Iris Jegen, fysiotherapeut 

  • Verbeterde Slaap: De kalmerende effecten van gezichtsreflexologie kunnen leiden tot betere slaappatronen en verminderde slapeloosheid.
  • Gezondere Huid: Gezichtsreflexologie werkt ook door de stimulatie van de bloedsomloop en het bindweefsel. Hierdoor kan het bijdragen aan een gezondere teint en verminderde zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.
  • Verbeterde stemming: De afgifte van endorfines tijdens een gezichtsreflexologie-sessie kan de stemming verbeteren en een positievere kijk op het leven bevorderen.
  • Pijnverlichting: Veel mensen ervaren verlichting van hoofdpijn, migraine en gezichtspijn na gezichtsreflexologie-behandelingen.

Gezichtsreflexologie proberen?

Ik geef je hieronder heel veel superfijne opties voor een kennismaking met gezichtsreflexologie.

Meet&Treat

Geef jezelf de tijd en de vrijheid om de magie van gezichtsreflexologie te ervaren en boek een helende behandeling op elk niveau.  

Meet and Treat Gezichtsreflexologie
hoe gezichtsreflexologie werkt
Doe mijn GRATIS Soul&Skin QUIZ

Je ontdekt in 5 minuten welke gebieden in je lichaam en welzijn om balans vragen. Je ontvangt daarbij een persoonlijk advies, met een passend protocol, om jezelf met gezichtsreflexologie te behandelen. Hiermee kom je snel in balans. 

Meditative Masterclass

Ga verder mee op reis in deze wondere wereld van gezichtsreflexologie.

Doe mee aan mijn Meditative Masterclass Soul&Skin Alchemy

Gezichtsreflexologie masterclass
Liefs Edyta - wit


Dit wil je misschien ook lezen:

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.