oktober 3

Wat doet een natuurlijke huidtherapeut?

  minuten leestijd

Een natuurlijke huidtherapeut kijkt op een andere manier naar de huid dan een conventionele huidtherapeut dat doet. We werken vanuit een holistische visie op de mens. Dat betekent dat er niet alleen gekeken wordt naar het kleine stukje huid dat om verbetering vraagt, maar naar het lichaam (en de geest!) als geheel.

Een natuurlijke huidtherapeut kijkt altijd naar de mens als geheel

Huidtherapie

Alles is met elkaar verbonden. Alles heeft invloed op elkaar. Dit staat ook centraal in de natuurlijke huidtherapie. Een goed voorbeeld hiervan is de werking van onze lever. Bij het slecht functioneren van dit orgaan, kunnen er puistjes ontstaan in het gebied tussen de wenkbrauwen en soms ook bij de slapen. In plaats van alleen naar het symptoom (de puistjes) te kijken, wordt de oorzaak aangepakt (een slecht functionerende lever).

Oneffenheden

Naast wat er op de huid te zien is, puistjes, oneffenheden of een grauwe tint bijvoorbeeld, is er binnen de natuurlijke huidtherapie ook veel aandacht voor het mentale aspect. Hoe zit je in je vel? Ben je tevreden met je leven? Westerse behandeltechnieken worden gecombineerd met Oosterse geneeswijzen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor het spirituele aspect.

Persoonlijk

Een sessie met een natuurlijke huidtherapeut is door deze combinatie van factoren bij uitstek zeer persoonlijk. In tegenstelling tot de behandelingen van de gebruikelijke huidtherapie streeft de natuurlijke huidtherapeut er altijd naar te werken volgens eigen intuïtie. Persoonlijke talenten, vergaarde kennis en een eigen stijl spelen hierbij een grote rol. Het zijn authentieke behandelingen vol persoonlijke diepgang voor de cliënt én de therapeut.

Als holistisch huidspecialist wil ik vijf tips met je delen die direct zorgen voor huidverbetering, een gezonder gevoel en vitalere uitstraling.

1. Droogborstelen & koud douchen

Dit dynamische duo zorgt voor extra aanmaak van gelukshormonen. Wanneer jij droogborstelen en koud douchen opneemt in je dagelijkse routine, zal je snel effect merken.

Beide holistische rituelen dragen bij aan een gladdere, strakkere huid en geven direct een energieboost. Koud douchen zorgt bovendien voor de aanmaak van noradrenaline, die werkt als een natuurlijk antidepressivum. Start je dag met een geluksboost!

2. Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Chemicaliën in je huidverzorging kunnen zorgen voor een vroegtijdige veroudering van je huid. Zestig procent van alles wat je op je huid gebruikt of smeert, komt uiteindelijk in je bloedbaan terecht. De schade is niet direct merkbaar, maar kan bijvoorbeeld je hormoonhuishouding ernstig in de war schoppen. Download hier mijn gratis ‘badkamer detox toolkit’ en tover deze herfst je badkamer om in je eigen persoonlijke spa.  

3. Zelfmassage

Met zelfmassage bevorder je het natuurlijke helingsproces. Het is een schatkist voor je huid. Een mindful moment voor jezelf, waarbij je de natuurlijke processen in de huid stimuleert om tot herstel en vernieuwing over te gaan. Wil je een helende en verjongende zelfmassage leren? Kom dan 1 december naar de beautydag “a date with True Beauty”. Ik leer je persoonlijk een supereffectieve zelfmassage. Eentje waar je de rest van je leven wat aan hebt om je natuurlijke schoonheid te versterken en te behouden.

4. Meditatie

Door de diepe ademhaling tijdens een meditatie breng je meer zuurstof naar je organen, zoals de huid, het grootste orgaan dat we hebben. Een paar minuten per dag mediteren heeft al een positief effect. Hogere levels zuurstof werken verjongend op de huid. Het zorgt voor meer balans in het hele lichaam. Bovendien stimuleert het cel- en weefselherstel. De hoofdzaak van meditatie is het verhogen van wat in de Oosterse geneeskunst ‘levensenergie’ (Qi/Chi) genoemd wordt. Dit veroorzaakt herstel, omdat het de bloeddruk verlaagt en ontspanning geeft, waardoor je er frisser en jeugdiger uit gaat zien. Je zult hierdoor beter slapen en goede nachtrust is een van de sleutels tot een mooie huid.

5. Schoonheid van binnenuit

De huid is het laatste orgaan, de poort waar voedingsstoffen naartoe reizen (als daar nog iets van over is nadat ze eerst in alle vitale organen zijn opgenomen). Daarom zijn supplementen vaak nodig om tekorten voor de huid aan te vullen. De drie-eenheid waar ik heilig in geloof is: vitamine C, zink en collageen. Deze combinatie vertraagt huidveroudering. Gebruik wel altijd natuurlijke supplementen. Goedkoop is in dit geval altijd duurkoop, aangezien synthetische supplementen eerder belastend voor je lijf zijn dan dat ze goed doen.

Op zoek naar een natuurlijke huidtherapeut in omgeving Arnhem, Apeldoorn of Amersfoort? Kijk hier voor meer informatie of een afspraak.

Producten:Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.