november 23

Droogborstelen: de ultieme holistic beauty detox

  minuten leestijd

In Nederland zijn wij dames nogal geneigd om ons lichaam te verstoppen. We geven veel om mooie kleding en alles wat daarbuiten zichtbaar is zoals ons gelaat en handen. Maar we verwaarlozen vaak de minder zichtbare plekken en dat komt neer op zo’n beetje ons hele lichaam 

Er is een aloude schoonheidsritueel die duizenden jaren terug gaat. Het wordt gezien als huidtherapie voor schoonheid en gezondheid. Van Romeinen, Grieken en Egyptenaren tot de Russen en de Turken: al deze volkeren zagen dit ritueel als een belangrijk onderdeel. Een ritueel dat bijdroeg aan innerlijke en uiterlijke schoonheid.

droogborstelen - blog van Edyta

Droogborstelen in mijn ochtend ritueel

Droogborstelen

Het droogborstelen (ook wel dry brushing genoemd) is ook voor mij al jaren een belangrijk onderdeel in mijn ochtendritueel. Het houdt mijn huid glad, stralend, voorkomt stagnaties in het lymfevocht en daarmee ophoping van afvalstoffen. Het houdt de doorbloeding in de huid actief waardoor huidveroudering wordt vertraagd.

Niet te vergeten dat het een enorme energieboost geeft! Als je last hebt van een moeilijke start in de ochtend dan geeft dit je gegarandeerd een morning kick! Mijn moment om droog te borstelen is in de ochtend direct voor dat ik onder de (koude!) douche stap. 

Bye bye dode huidcellen met droogborstelen!

Droogborstelen werkt niet alleen om je lymfesysteem op gang te brengen en te ondersteunen, je verwijdert er ook dode huidcellen mee. Zo verbetert ook de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan weer open en daardoor kan je huid beter ademen én beter afvalstoffen afvoeren.

Hello Skin Detox

Een derde van alle gifstoffen in je lichaam wordt namelijk uitgescheiden via je huid. Door alle dode huidcellen los te maken en te verwijderen zorg je voor een goede huidverjonging! Dit opent ook een belangrijke weg voor het uitscheiden van gifstoffen uit je lichaam.

Aangezien gifstoffen in vet worden opgeslagen, helpen we deze op te ruimen door te droogborstelen. En met droogborstelen kunnen we ook cellulitis helpen afscheid te nemen van ons lichaam. Zo helpen we de huid steviger te worden!

We krijgen daarnaast een superzachte huid wanneer we vuil losmaken uit de poriën.

Jouw droogborstel ritueel

Het Green Body Awakening borstel ritueel

richting droogborstel
 1. Borstel vanaf je voetzolen en voeten richting je enkels
 2. Borstel je onderbenen richting je knie
 3. Borstel je knie en knieholte
 4. Borstel je bovenbenen  richting je liezen en ook je liezen
 5. Borstel je billen richting je liezen
 6. Borstel je buik met de klok mee in een cirkel
 7. Borstel je onderrug en  zij flanken richting je oksels.
 8. Borstel je handen en armen richting de oksel en schouder
 9. Borstel je decolleté en borsten richting de oksel
 10. Borstel je nek en schouders richting de oksel
 11. Borstel je boven rug van boven naar onder en richting oksel
 12. Borstel je oksel

Hoe maak je jouw droogborstel ritueel af?


Maak jouw droogborstel ritueel GREEN af!

Wil je jouw droogborstel ritueel net zo spartaans afmaken als ik iedere morgen (ok, ik zal eerlijk zijn... de meeste ochtenden 😉 dan doe je dit als volgt:

Na dat ik klaar ben met het borstelen breng ik 4 pompjes Awakening Face Wash van Colour&Spice aan op mijn droge gezicht en zet ik de douche lauwwarm aan. Ik ga nog niet onder de douche staan maar bevochtig mijn handen en masseer de face wash in mijn huid waarna ik deze lauwwarm afspoel. Vervolgens ga ik koud douchen. 

Meer weten hierover? Lees hier verder over de helende kracht van koud douchen.

Na het douchen en ter afsluiting van mijn ritueel strijk ik mijn hele lijf in met olie. Meestal is dit de Sat Nam Body Oil van C&S.


Droogborstelen

Droogborstel kopen?

Dé techniek die je lymfesysteem stimuleert, gifstoffen opruimt en een stralende en stevige huid geeft. Ben jij al om?

Droogborstel Sisal Dry Brush

Mijn favoriete droogborstel

Er zijn heel veel verschillende soorten droogborstels en geloof me... ik heb er veel getest de afgelopen jaren maar dit is mijn favoriet: Sisal Dry Brush.

Sisal wordt gewonnen uit de bladeren van de Aloe Plant. Deze vezels geven geweldig resultaat op de huid. Stevig genoeg om de dode huidcellen te verwijderen en de circulatie op gang te brengen zonder de huid te beschadigen. 

Probeer het eens een maand en geef je lijf de aandacht die het verdient. Geloof me, je gaat heel enthousiast worden als je na een paar weken het resultaat ziet en voelt!

De werking van het lymfesysteem

Met droogborstelen zorg je voor een voorjaarsschoonmaak voor je lymfe.

Je lymfevatenstelsel is een heel ingenieus netwerk die dag nacht bezig is om je lijf schoon te maken en op te ruimen. Het voorjaar is een mooie gelegenheid om ook dit systeem een handje te helpen en te ondersteunen om je lijf beter te ontdoen van toxines.

Ben je geïnteresseerd in de werking van het lymfesysteem bekijk hieronder mijn VLOG!Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.