september 1

Van wanhoop naar totale schoonheid

  minuten leestijd

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22.3″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Het pad van wanhoop naar totale schoonheid

#wanhopig

Je zou het bijna wanhopig kunnen noemen. Het gevoel dat ik nu bijna 3 jaar geleden had, uren lang tollend en woelend in mij bed. Nietsvermoedend was dat achteraf de nacht die mijn persoonlijke leven en carrière als vakvrouw in de beauty branche voorgoed zou veranderen. Ik had vanaf mijn negentiende bij uiteenlopende beauty salons en health spa’s gewerkt als allround schoonheidsspecialiste. Tot een paar weken ervoor leek het allemaal volgens mijn destijds gemaakte planning te gaan. Namelijk eerst zoveel mogelijk ervaring op doen in verschillende bedrijven en vervolgens ooit mijn eigen zaak openen. Nou, daar lag ik dan. Nog maar net ontslag genomen bij een salon waar ik 10 jaar lang had gewerkt. Na behoorlijke verschijnselen van overspannenheid en een aantal weken thuis zitten had ik de knoop doorgehakt. Iets diep in mij wist dat het tijd was om verder te gaan. Maar aangezien loslaten niet mijn sterkste kant is ben ik te lang door gegaan in een baan waarbij de vlam al lange tijd was uitgeblust. Dit leidde vervolgens tot uitputting.

Een buik vol onzekerheden

#watnu

Overweldigende gedachtes spoelden die nacht als een vloedgolf over mij heen. In een grote knoop van onzekerheden wist ik een aantal dingen wel heel zeker. Ik wil een eigen praktijk beginnen en het mag geen gewone beautysalon worden! Maar hoe en wat dan wel?! Door mijn persoonlijke ervaring met o.a natuurgeneeskunde, acupunctuur en voetreflex massage die mij jaren geleden van de ziekte van Lyme hebben gered wist ik dat je een mens niet als losse onderdelen kunt bekijken maar in zijn geheel. Holistisch. In combinatie met een grote voorliefde voor clean food, yoga, mediteren en biologische cosmetica raasde dit allemaal als een grote wervelwind door mijn hoofd. Uit pure wanhoop heb ik die nacht gebeden met de letterlijke woorden: “Geef me alsjeblieft iets wat in elk opzicht bij mij past en waarmee ik de wereld  op mijn manier mooier maak voor anderen”. Vlak na die woorden vatte ik slaap en heb ik in de week erna er totaal niet meer over nagedacht. Tot iets in mij zei dat ik nog maar eens in mijn notities van mijn telefoon moest kijken. Door de jaren heen had ik namelijk een lijst opgebouwd met dingen die ik soms tegen kwam en die mij mooi of nuttig leken voor mij toekomstige praktijk. Ik had er al in geen tijden meer in gekeken maar iets in mij drong aan om te kijken en daar zag ik ineens een naam. Natascha Koningsveld. Een cosmetica leverancier had mij ooit over haar getipt omdat hij veel overeenkomsten hoorde toen hij mij had horen praten over mijn dromen. Ach, dacht ik… ik Google eens even ter inspiratie. BAM! Niks geen inspiratie! Dit was het! Dit was precies de gietvorm voor al mijn skills, wensen, ideeën, dromen en meer! Nog mooier en beter dan ik mij die ene bijzondere nacht had kunnen voorstellen.

Holistic Beauty Therapy

#onderweg

We zijn nu ondertussen een aantal jaren verder en vanaf het eerste telefoontje met Natascha is het een geweldige reis geweest. Colour&Spice past als gegoten bij mijn bedrijf en mijn cliënten zijn erg enthousiast over het gebruik van de producten en de uiterst bijzondere behandelingen. Naast mijn praktijk House of Green geef ik mijn passie voor het vak door aan schoonheidsspecialistes en visagisten in wording op het mbo. Met mijn jaren lange ervaring in het les geven en de grote liefde die ik heb gekregen voor de producten en de onderneming van Colour&Spice heb ik samen met Natascha de krachten gebundeld en ben ik vanaf heden ook de Product & Program Trainer van De Holistic Beauty Therapy Methode voor beauty professionals. In het totaalaanbod dat maakt dat je uiteindelijk Holistic Beauty Therapist wordt neem ik het voor mij bijzonder leuke deel op mij. Dat is de leer over de Colour&Spice producten en de behandelingswijze. Daarmee is nog een grote wens van mij in vervulling gegaan. Dat ik zulke mooie kennis mag overdragen is voor mij niet alleen een eer, maar maakt mij ook een gelukkig mens.

Jouw pad

#innerlijkekompas

Nu ik terug kijk op dit hele avontuur besef ik nog maar weer eens hoe belangrijk het is om je eigen pad te volgen. De innerlijke stem die je kompas is moet je niet negeren. Maar luister juist goed en accepteer wat deze je influistert, hoe gek het soms in het begin ook mag lijken. Want als je ergens hard voor moet werken waar je niet om geeft dan heet dat stress, maar wanneer je ergens hard voor moet werken waar je van houdt heet dat passie!!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.22.3″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.92″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″]

Peace&Love,

Edyta 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.92″][et_pb_image src=”https://houseofgreenbeauty.nl/wp-content/uploads/2015/03/IMG_8505-e1425637345798.jpg” _builder_version=”3.0.92″ animation_style=”zoom”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.