april 15

Zelfsabotage

  minuten leestijd

Ieder van ons heeft dromen. Dit kan op ieder vlak zijn. Dromen die onze carrière betreffen, ons liefdes leven, onze gezondheid, ons vermogen, ons uiterlijk etc. Dagdromen of een visie maken over wat je graag zou willen bereiken is een positief iets. Het is een begin van een creatief proces die als je echt wilt kan uitbloeien tot een daadwerkelijke manifestatie ervan!

Maar hoe kan het dan eigenlijk dat het grootste deel van die misschien wel diep gekoesterde dromen alleen in onze hoofden blijft en niet de weg kan vinden tot werkelijke realisatie?

Bijna altijd geven we externe factoren de schuld. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn:

“Overgewicht zit bij ons in de familie” , “Ik ben te druk” , “Ik heb te weinig geld” “Hij is te hoog gegrepen voor mij”  en zo zijn er nog wel honderdeden excuses op te noemen. Herkenbaar? Mooi, want dan zal ik je vertellen wat nu echt de grootste en dikste muur zet tussen je dromen en realisatie: JIJ!

Nu dit harde maar ook noodzakelijke feit open en bloot op tafel ligt brengt dat ons tot het volgende:

ZELFSABOTAGE

Al het bovenstaande heeft namelijk een naampje gekregen en dat is zelfsabotage. Want zo  lelijk als het woord zelf is zo lelijk is ook wat het veroorzaakt. Het dood namelijk het creatieve proces in jou. Als je echt iets wilt zou  in principe niks je in de weg hoeven te staan om er naartoe te werken en het uiteindelijk te bereiken. Toch zijn wij zelf meestal degene die onszelf in de weg gaan staan.  Elk idee hoe groot of hoe klein ook maak je of breek je zelf. Als je beseft dat alles wat je om je heen ziet ooit is begonnen met een idee dan moet je eigenlijk ook beseffen dat in iedere droom gigantische potentie zit om daadwerkelijk te ontstaan in de tastbare wereld.  Waarom doen we onszelf dit aan? (en ja, ook ik maak me hier vaak schuldig aan!) Waarom zou je een dagdroom die niet zomaar weer een gedachte is die voorbij fladdert weer heel snel de kop in drukken? De grootste boosdoener is angst.

Stiekem vinden we het “blijven waar we zijn” wel zo veilig. Een andere weg in slaan waarbij we een nieuwe (rijker, levendiger) mentaliteit kunnen ontwikkelen brengt angst met zich mee.

Verandering houdt in dat wij het bekende los moeten laten. Onbekendheid op zijn beurt geeft een zekere mate van angst en loslaten een mate van pijn.

Maar waarom zou je pijn willen vraag je je waarschijnlijk terecht af. Het antwoord is te simpel maar waar. De eventuele pijn die je tijdelijk door zou moeten gaan om daar waar je nu staat in je leven los te laten zal nog altijd een schijntje zijn vergeleken bij de spijt en pijn die je na jaren terugkijkend op je leven zult hebben.  Het moment dat je je realiseert dat je toch ergens anders had willen staan, dat je toch je toekomst met iemand anders had willen delen, dat je toch een ander soort inkomen onderaan je salarisstrookje had willen zien staan, dat je toch een wat ander figuur had ingebeeld als je ouder zou zijn….. En dan komt het vicieuze cirkel samen met “Had ik toen maar….”

Dus kom op! Jij creëert je leven en je toekomst en niemand anders! Check met onderstaande lijst of je op meer dan de helft van de punten ja antwoord en haal eruit of jij een meester saboteur bent of dat je het misschien zo gek nog niet doet!

  • Schuif je dingen continu voor je uit of stel je zaken uit?
  • Mis je deadlines?
  • Neem je deel aan passionele en vervullende activiteiten of hou je je meestal in?
  • Faal je in het afronden van projecten of taken?
  • Probeer je dingen te doen met zo weinig mogelijk moeite?
  • Stop je met dingen zodra je maar iets van succes bereikt?
  • Zit je vast in een situatie waarvan je dacht dat deze tijdelijk zou zijn?
  • Geef je anderen of pech de schuld wanneer je ergens niet in slaagt?
  • Krijg je een geïrriteerd of ongemakkelijk gevoel wanneer je na denkt over wat je van je leven maakt?

Tot slot deel ik me je onderstaande yoga les van mijn favoriete Amerikaanse online yoga docent Sadie Nardini. In deze les neemt ze zelfsabotage ook onder de loep en geeft je een les in hoe je hier beter mee om kunt gaan. De eerste helft kan voor beginners wat pittig zijn maar geloof me het einde is echt alle doorzettingsvermogen waard!!

Namaste,

Edyta

Inspireert dit blog jou, DEEL het dan op Facebook of LinkedIn door middel van de link “Delen” hieronder, zodat meer vrouwen hun voordeel kunnen doen met deze informatie.



Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.