mei 4

Alles wat je moet weten over hyaluronzuur

  minuten leestijd

Vocht is niet alleen van levensbelang voor ons lijf, maar ook voor onze huid. Genoeg water drinken is belangrijk, maar wist je dat hyaluronzuur óók een belangrijke rol speelt bij de hydratatie van onze huid?

Krachtpatser

Al heeft het een tikkeltje ingewikkelde naam, hyaluronzuur is een echte krachtpatser. Dat besef is de laatste jaren pas echt goed doorgedrongen want je treft het tegenwoordig in allerlei producten aan. Maar wat doet hyaluronzuur eigenlijk voor je huid? En welke producten kan je het beste gebruiken?

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Hyaluronzuur is een suikermolecuul (polysaccharide) dat van nature in je lichaam voorkomt. Goed nieuws dus, je lichaam maakt het zelf aan. Het goedje zorgt er kort gezegd voor dat onze cellen soepel langs elkaar kunnen bewegen. Het helpt je huid optimaal te functioneren en speelt bijvoorbeeld ook een belangrijke rol bij de genezing van wonden.

Hyaluronzuur zorgt voor:

  • Hydratatie: betere vochtopname van de huid en gaat vochtverlies tegen
  • Verminderde droogtelijntjes in het gezicht
  • Een elastische huid
  • Bevat eigenschappen die antibacterieel zijn, wat maakt dat het een belangrijk onderdeel van wondgenezing is
  • Werkt samen met antioxidanten waardoor het de huid beschermt tegen vrije radicalen

Hydratatie en veerkracht

Wat hyaluronzuur tot een echte krachtpatser maakt is dat het in staat is grote hoeveelheden vocht aan samen te binden. Zowel bij processen in je lijf, als via je huid en vanuit de lucht. Maar als je lichaam het zelf aanmaakt, waarom zouden we dan producten met hyaluronzuur gebruiken?

Dat is heel simpel, naar mate we ouder worden neemt het vermogen van ons lichaam om hyaluronzuur én collageen aan te maken af. Met als gevolg dat ook de hydratatie en veerkracht minder worden. Tijd om je huid daar een handje bij te gaan helpen dus! De Uplifting Moisturizer en Uplifting Serum van Colour&Spice bevatten hyaluronzuur met een hoge moleculaire waarde. Ze vullen oppervlakkige lijntjes en zorgen voor een frisse uitstraling.

Hyaluronzuur serum

Naast een verminderde productie van lichaamseigen hyaluronzuur, spelen ook externe factoren een rol. Denk aan de verwarming op standje tropisch, winters weer, stress en huidvervuiling door make-up. Dergelijke factoren zorgen allemaal voor een verstoring van de natuurlijke huidbarrière waardoor vocht kan ‘ontsnappen’. Een vochtarme huid vertoont droogtelijntjes en ziet er grauw uit.

Vaak zie je ook donkere kringen of roodheid en ontstekingen als de huid te weinig vocht bevat. Een hyaluronzuur serum kan je helpen de natuurlijk huidbarrière en vochtbalans te herstellen. Dit zorgt voor een veerkrachtige huid vrij van ‘kreukels’ en met een gezonde glow. Daarnaast helpt het om verslapping van de huid en huidveroudering te vertragen.

Hyaluronzuur ervaringen

Goed, we kunnen wel stellen dat het een onmisbaar ingrediënt is in jouw skincare. Maar zie jij ook door de hyaluron-bomen het bos niet meer? Er zijn ontzettend veel producten met dit bestandsdeel te koop, maar welke moet je kiezen?

Mijn ervaring met hyaluronzuur is dat het met name van belang is te kijken naar de kwaliteit van de bestanddelen in een product. Daarnaast is ook de concentratie hyaluronzuur van belang. Staat een ingrediënt helemaal achteraan op de ingrediëntenlijst, dan wil dit zeggen dat er maar weinig in het product zit.

Hoe gebruik ik het?

Gebruik hyaluronzuur in combinatie met een vitamine C serum voor een optimaal anti-aging effect. Beide stoffen versterken elkaars werking. Maar let op, niet alle antioxidanten gaan goed samen. Zonlicht breekt bovendien de werking van hyaluronzuur af, dus zorg dat je altijd een SPF gebruikt in combinatie met een hyaluronzuur serum voor een optimale werking (maar als je mij al even volgt dan weet je als het goed dat je een SPF sowieso iedere dag zou moeten smeren). Mijn favoriete product met hyaluronzuur is de Rebalance-lijn van Colour&Spice. Beide producten hebben een laag moleculaire waarde, waardoor deze producten in staat zijn om dieper in de huid door te dringen.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijke advies ontvangen? Stuur me gerust een berichtje!Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.