maart 18

Natuurlijke behandelmethodes – interview met mijn beauty mentor

  minuten leestijd

Natuurlijke behandelmethodes 

In dit artikel deel ik een interview met mijn beauty mentor. 

Natuurlijke behandelmethodes worden door veel vrouwen beoefend. Omdat ik mij graag verdiep in kennis en kundigheid van mijn voorbeeldvrouwen heb ik besloten deze wijsheden niet alleen maar voor mijzelf te houden maar dit ook met jou te delen. Sharing is caring!! Ik heb mij van nature altijd al aangetrokken gevoeld tot de voedende kracht van wijze vrouwen. Ik merkte dat het mij verder hielp in mijn leven. Daarom heb ik dit op gegeven moment heel specifiek gericht op mijn passie: schoonheid.

Mijn eerste interview is met beauty expert, docent en zorgdecaan Marcelle de Zoete. Zo’n 15 jaar geleden maakte ik kennis met haar tijdens de start van mijn carrière in de beauty branche. Zij was namelijk mijn docent en (toen al!!) mentor tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialist. Het klikte meteen goed tussen ons en door de jaren heen zijn we hechte vriendinnen geworden. Niet alleen was zij mijn eerste inspiratie tot het lesgeven maar ook de andere manier van het benaderen van schoonheid. Toen al spraken we samen veel over natuurlijke behandelmethodes en een holistische benadering. In die tijd zijn de eerste zaadjes al geplant tot het bloeiende nu.

Marcelle de Zoete 21 jaar

Interview met mijn mentor Marcelle de Zoete

Waarom ben je ooit dit vak in gegaan?

Ik had het idee dat veel dingen beter konden in de beauty branche. Ik verbaasde mij altijd wat mensen klakkeloos op hun gezicht smeerden.

Wat is jouw definitie van schoonheid?

Cliché misschien maar schoonheid zit aan de binnenkant. Je mag dat zeker van buiten uitdragen. Het mag er zijn.

Wat is het mooiste moment als je terug kijkt op je carrière in de wereld van de schoonheid?

Dat ik de opleiding Schoonheidsverzorging heb mogen opzetten in Doetinchem.

Wat is jouw ultieme schoonheidstip of ritueel?

Er is een oud Nederlands liedje van Van Kooten en de Bie, daar ben ik mee opgegroeid. Het heet Zoek jezelf. Met grote regelmaat denk ik terug aan de tekst van dit liedje. Het is totaal niet meer van deze tijd maar tegelijkertijd ook weer helemaal wel en de tekst zal altijd waar blijven in elke tijd.

Marcelle zingt een stukje van het refrein en een couplet:  “Zoek jezelf zusters, vind je zelf zusters wees en blijf alleen jezelf. En met make-up van oor tot oor stelt zijn vrouw een ander voor dus hebben ze nog steeds niet door dat een glimlach beter staat. Zoek jezelf zusters vind je zelf zusters wees en blijf alleen jezelf.”

Deze woorden herinneren mij eraan dat de duurste make-up de energie die je bij je draagt niet kan camoufleren. Ik heb altijd al geloofd dat schoonheid van binnen uit komt en dat onder andere een positieve manier van denken bijdraagt aan hetgeen wat je huid uitstraalt. Edyta, ik weet dat jij heel goed gebruik maakt van mantra’s tijdens het Holistic Beauty Therapy programma en ik zie dit liedje als mijn mantra. Mijn beauty mantra.

Hoe zorg jij voor je innerlijke jij?

Ik voel mij bevoorrecht als mens. Als ik ‘s avonds naar bed ga dan denk ik elke avond weer: “Daar ga ik dan in mijn grote bed en mijn grote huis in mijn mooie slaapkamer. Ik ben mij daar heel erg bewust van en zeer dankbaar iedere dag weer. Niks is vanzelfsprekend en dankbaarheid zorgt voor een groot stuk rust en tevredenheid in mij.

Welke producten kun je niet zonder?

Ik ben oorspronkelijk Hauschka therapeute dus daar ben ik altijd fan van gebleven. In principe maakt mij het merk niet zoveel uit maar ik kijk altijd naar de labels en etiketten. Ik geloof in de holistische manier van behandelen en natuurlijke behandelmethodes en daar horen zuivere producten bij. Ik check altijd eerst wat de ingrediënten zijn van een product voordat het op mijn lijf gaat.

Daarnaast ben ik verzot op patchoeli. Dat is een geur die heel mijn leven al bij mij is en waar ik niet zonder kan. Het is een zware en zwoele geur in ik draag het vaak in mijn privé tijd omdat hij zo intens is. Deze geur hoort bij mij, het is herkenning, een soort van vertrouwd gevoel. Ik brand het ook graag thuis in de vorm van wierook. Patchoeli is een ingrediënt uit de flowerpower tijd, mijn tijd. Een tijd van vrijheid en onbezorgdheid. Dat gevoel geeft het mij telkens weer als ik het op doe of verspreid in mijn omgeving.

Welke behandeling vind jij als beauty expert het mooist en krachtigst?

Zonder twijfel massage. Mits het juist wordt gegeven natuurlijk.  Voor mij is de definitie van een goede massage als de behandelaar zijn ziel erin legt. Dan gaat het vloeien, voorbij het fysieke. De persoon in je behandelstoel kan loslaten en jij kan geven. Ik denk dat mensen een specialist onthouden aan hun massage.

Wat is jouw ultieme beauty tip?

Schoonheid haal je niet alleen uit een potje maar ook uit goede voeding en voldoende slaap. Ik denk dat voldoende slapen onderschat wordt en wat een tekort doet met je lijf. Ik heb ook altijd geprobeerd om zoveel mogelijk Biologisch dynamisch te eten. Biologisch vers eten heeft veel levensenergie in zich en zal je lichaamscellen en dus ook je huidcellen goed doen!

Dank je wel, Marcelle!

Peace&Love, Edyta Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.