januari 29

Gezichtsmassage tegen rimpels

  minuten leestijd

Ons centrale zenuwstelsel verbindt alle processen, systemen en organen in ons lichaam. Door slim gebruik te maken van de drukpunten die zich in het gelaat en op de hoofdhuid bevinden, zorg je op een geheel natuurlijke wijze voor herstel. Een gezichtsmassage kan niet alleen rimpels verminderen, maar ook disbalans in het lichaam aanpakken.

Wat is gezichtsreflexologie?

Het is een hele mond vol. Met een hippe term wordt het ook weleens gezichtsyoga of trigger point massage genoemd of simpelweg: een gezichtsmassage. Gezichtsreflexologie gaat echter wel verder dan een ‘simpele’ massage. Het is een eeuwenoude holistische behandelmethode die kijkt naar het lichaam als geheel.

Stimuleer natuurlijk herstel

Gezichtsreflexologie werkt volgens hetzelfde principe als voetreflexologie. De drukpunten en reflexzones in het gezicht en op de hoofdhuid, staan in verbinding met specifieke organen, spieren en gewrichten. Wanneer deze zones gestimuleerd worden met massage sturen ze een seintje naar het systeem waarmee ze in verbinding staan. Zo zorg je voor meer balans en bevorder je natuurlijk herstel.

Huidverbetering

Vanuit holistisch oogpunt is alles in ons lichaam (en onze geest) met elkaar verbonden. Door gebieden in het gezicht te behandelen, kan de energie in het gehele systeem beter stromen. Dit zet niet alleen een helingsproces in gang, maar verbetert ook de doorbloeding. Voor een gezichtsmassage kan je je vingers en duimen gebruiken, maar er zijn ook diverse tools te koop die heel precies de drukpunten in het gezicht stimuleren. Met gezichtsreflexologie spreek je het zelfherstellend vermogen van de huid aan. Een geweldige én compleet natuurlijke manier voor huidverbetering en meer balans in je body & mind.

Eeuwenoude kennis

Als holistisch huidcoach heb ik mij de laatste jaren verdiept in diverse eeuwenoude natuurlijke behandeltechnieken. De basis voor reflexologie werd al ruim 5000 jaar geleden in het oude China gelegd. Moderne behandelmethoden grijpen terug op deze eeuwenoude kennis en combineren dit met hedendaagse technieken.

Wat doet gezichtsreflexologie precies?

  • Stimuleren van het zenuwstelsel
  • Afvoeren van afvalstoffen (deze maken je huid oneffen, grauw en zorgen voor rimpels en verkleuringen)
  • Zorgen voor een betere doorbloeding, dit creëert een health glow en egale huid
  • Er ontstaat een natuurlijke facelift
  • Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Door middel van het behandelen van de trigger points worden blokkades in energiedoorstroming aangepakt

Een reflex massage kan ondersteunen bij o.a. stressklachten, migraine, hoofdpijn, vermoeidheidsklachten, hormonale disbalans, gezonde werking van het lymfestelsel, emotionele-, psychische- en pijnklachten. Daarnaast vermindert het rimpels onder de ogen, op het voorhoofd en helpt het met rimpels op de bovenlip natuurlijk te verwijderen.

Gezichtsmassage tegen rimpels

Gezichtsreflexologie is van oudsher meer dan alleen een schoonheidsbehandeling. Maar je kunt het zeker ook inzetten bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Gezichtsreflexologie zet een helingsproces in gang en stimuleert de doorbloeding. Hierdoor zal je na een paar behandelingen al merken dat de huidstructuur verbetert en je een gezonde glow krijgt. Regelmatige en gerichte gezichtsmassage wordt dan ook gezien als het ‘gezonde alternatief’ voor Botox.

Zelf aan de slag: rimpels natuurlijk verwijderen

Wil jij zelf aan de slag met het op een natuurlijke wijze verwijderen van rimpels en natuurlijke huidverbetering? Hieronder vind je een handige oefening die je elke dag kunt herhalen tot je verbetering ziet en voelt. De behandeling is niet alleen diep ontspannend, maar kan ook stress verlagen, spanning wegnemen en nervositeit verminderen. Dit is de reflexzone van de dikke darm. Deze werkt erg goed bij constipatie, lijntjes maar ook puistjes rond de mond en op de kin, en bevorderd de spijsvertering. Je gebruikt hiervoor een drukpunten tool. De tool die ik graag gebruik is speciaal voor House of Green ontworpen van hoogwaardig RVS. Hij gaat lang mee en is een stuk preciezer dan mijn vingers.

LET OP! Behandel nooit je bovenlip bij zwangerschap.

Ben je enthousiast en wil je meer leren over een holistische levenswijze? In mijn online programma ‘7 Gateways to Green Beauty’ leer je alles over een gezonde balans in body & mind. Doormiddel van gezichtsreflexologie leer je luisteren naar wat je lichaam en huid je vertelt en hoe je jezelf hierin kunt ondersteunen. Je opent middels deze technieken de 7 chakras transformeert je huid, hart & ziel en daarmee je leven.

Wil jij goed voor jezelf zorgen,
maar weet je niet waar te beginnen?

Je hebt een vol en ondernemend leven. Je weet dat je goed voor jezelf moet zorgen om alles aan te kunnen. Maar aan de tijd hiervoor ontbreekt het je vaak, waardoor je soms laag in de energie zit en anderen aan je zien dat je je moe voelt.

In dit down to earth holistisch beauty & lifestyle programma leer je goed voor jezelf te zorgen. Duik in de 7 GATEWAYS TO GREEN BEAUTY.

     Jouw route naar innerlijke en uiterlijke schoonheidDit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.