mei 28

Dit is wat gember met je doet

0  reacties

Een van mijn absolute favoriete kruiden is gember. Het is niet alleen een smaakmaker, maar is ook nog eens ontzettend gezond. Het heeft veel voordelen voor je huid, lijf en gemoedstoestand. In deze tweedelige miniserie leer ik je alles over gember en gezondheid.

>> Deel I van deze serie lees je hier

Gember in het dagelijks leven

Gember gebruik ik bijna dagelijks in verschillende vormen. Vers, gedroogd in zowel vlokken als poeder (Djahé), gekonfijt of gefermenteerd (in de vorm van Kimchi) allemaal weer met andere doeleinden. Het ene moment overgiet ik rauwe gember met heet water voor een verwarmende boost en het andere moment gebruik ik bijvoorbeeld Kimchi in plaats van uitjes en augurkjes om een saai stamppotje een pittig zuurtje te geven. Ja, ik en gember zitten officieel in een serieuze relatie 😉.

De kracht van gemberthee

Gember is een ontstekingsremmer, het is een ware heelmeester voor je immuunsysteem. Wanneer je last hebt van een pijnlijke keel, blaasontsteking of griep, kan gember veel goeds doen om je immuunsysteem te ondersteunen. Dit komt door de stof capsaïcine. Maar eigenlijk moet je niet wachten totdat je ziek bent met het drinken van gemberthee. Om je weerstand een handje te helpen kun je het beste elke dag een kopje verse gemberthee drinken.


Brouw je eigen ‘love potion’
Geef de passie in je liefdesleven een boost door je eigen ‘love potion’ te brouwen. Ik heb een hella fine magisch recept voor je samengesteld! Hiermee trek je meer liefde in je leven aan, van buitenaf, maar het vergroot ook je gevoel van liefde voor jezelf. Dit drankje geeft je een instant gevoel van geborgenheid in jezelf. En bijkomend voordeel, dit elixer werkt weerstand verhogend.
> Naar het House of Green Love Latte recept

Troost bij eenzaamheid

Gember kan ook troost bieden bij gevoelens van eenzaamheid en innerlijke kou. Wil je eens iets anders dan een ‘simpel’ kopje gemberthee, probeer dan eens mijn Green Love Latte voor a hug in a mug! Een Wicca 2.0 recept.

Spijsvertering

Verder ondersteunt gember je spijsvertering. Door haar antibacteriële eigenschappen remt het de groei van ‘heliobacter pylori’. Dit is een bacterie die in het slijmvlies van de maag voorkomt en aan de basis staat van veel soorten maagklachten. Een belangrijk orgaan in de spijsvertering is je alvleesklier. Gember zorgt voor de productie van verschillende enzymen. Dit stimuleert de spijsvertering waardoor voedingsstoffen sneller opgenomen kunnen worden, wat weer kan helpen bij het aansterken na een virus of infectie. Het zorgt er ook voor dat een opgeblazen gevoel weg gaat doordat de maaginhoud sneller naar je darmen wordt afgevoerd. Daarnaast is het echt een redder in nood bij misselijkheid.

TIP: Als je het moeilijk vindt om gember in te nemen als je al misselijk bent, kun je ook een stukje gember achter je oor plakken. Doordat de huid daar dun is worden de stoffen snel in je bloedbaan opgenomen.

Big BONUS: gember is supergoed voor je huid!

Deze geneeskrachtige wortel bevat veel antioxidanten die je huid kunnen helpen mooi en elastisch te blijven. Dit komt omdat de doorbloeding door gember wordt bevorderd. Gember zorgt ervoor dat je huid een gezonde glans en een egalere teint krijgt. Hiermee gaat het vroegtijdige huidveroudering tegen. Wanneer je last hebt van veel acne kan gember helpen je huid te kalmeren. Dit komt door de zuiverende en ontstekingsremmende werking. Het wordt dan ook steeds vaker gebruikt in natuurlijke huidproducten. Zo bevat de Awakening Cleanser van Colour&Spice ook de werkstof ‘zingiber officinale root oil’ (gemberwortel). Ideaal voor de huid die snel neigt naar ontstekingen. De eigenschappen van dit ingrediënt zijn namelijk antiviraal en ontstekingsremmend. Daarnaast bevordert het ook de bloedcirculatie en heeft het een antioxiderende werking.

Kan gember ook gevaarlijk zijn?

Hoewel gember dus supergezond is, is het oppassen geblazen als je bloedverdunners gebruikt. Gember verdunt namelijk je bloed. Daarnaast kan gember de afgifte van galzuur verhogen. Heb je galstenen of problemen met je galblaas, pas dan ook op met grote hoeveelheden gember. Informeer bij twijfel altijd je huisarts voordat je gember toevoegt aan je eetpatroon of beautyroutine.

Edyta Zielinska

Over de auteur

Mijn naam is Edyta Zielinska en ik ben Holistic Beauty & Lifestyle Expert bij House of Green. In mijn 6 maanden programma onderga je als vrouw een helend transformatie proces en onthul ik je ware schoonheid waarbij je huid wordt versterkt en je natuurlijke huidverbetering ervaart, je meer vreugde, bezieling en energie zal hebben in het dagelijks leven, innerlijke rust en zelfliefde gaat voelen en je leert luisteren naar wat je huid, hart en lichaam je vertellen. Dit resultaat ontstaat na 6 holistische beauty behandelingen in mijn praktijk in combinatie met toegang tot een volledig wellness programma online. Sinds 2015 run ik mijn praktijk House of Green waar ik helende behandelingen geef voor huid, hart en ziel. Hiervoor zet ik de meest kostbare natuurzuivere producten in icm krachtige methodes en technieken.

Liefs EdytaAndere handige tips

Dit kan een bad met magnesiumzout voor je doen

Facemapping: dit vertelt je gezicht over je gezondheid

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Badkamer detox toolkit

Deze Badkamer Detox Toolkit helpt je om de eerste start te maken met het voorgoed verbannen van toxische beauty producten uit je badkamer en dus uit je lijf en je leven! Een must voor elke gezondheidsbewuste vrouw!