mei 2

De magische kracht van GEMBER latte

0  reacties

Gember is niet alleen een smaakmaker, maar is ook nog eens gezond. Het heeft veel voordelen voor je huid, lijf en gemoedstoestand. In deze twee delige blog mini serie leer ik je alles over gember en gezondheid.

Direct naar naar deel II

Wat is gember precies?

Eerst even naar de basis: gember is een wortelknol, van de gemberplant om precies te zijn. De plant is familie van onder andere geelwortel, beter bekend als kurkuma en kardemom – nog twee van die scherp smakende specerijen. Je koopt het als een knol of gemalen in poedervorm. In de gemalen variant heet gember Djahé.

Geneeskrachtige en spirituele toepassingen

Het gebruik van kruiden en planten is een kunst op zich. Een eeuwenoud ambacht, waar een bepaalde mate van kennis voor nodig is. Er zijn kruiden die je zeker niet moet onderschatten of moet gebruiken zonder verstand van zaken. Voorzichtigheid is dus op zijn plek.

Kruiden kunnen uiteenlopende doeleinden hebben. Van het eenvoudig op smaak brengen van gerechten tot medicinale toepassingen, spirituele rituelen en zelfs…..wait fot it……. magie! Gelukkig is gember een kruid dat je zonder al te veel voorkennis gemakkelijk en snel kunt inzetten. Gember heeft enorm veel voordelen voor schoonheid en gezondheid Ook spiritueel gezien heeft gember bijzondere eigenschappen zoals het aantrekken van geld, rijkdom, kracht, succes, passie en liefde.

Gember als talisman

Je kunt bijvoorbeeld een stukje gember in je portemonnee dragen als een talisman wanneer je meer geld wil aantrekken. Geef de passie in je liefdesleven een boost door je eigen ‘love potion’ te brouwen. Ik heb een hella fine magisch recept voor je samengesteld! Hiermee trek je meer liefde in je leven aan, van buitenaf, maar het vergroot ook je gevoel van liefde voor jezelf. Dit drankje geeft je een instant gevoel van geborgenheid in jezelf. En bijkomend voordeel, dit elixer werkt weerstand verhogend.

RECEPT
House of Green Love Latte

Leuk feitje voor de moderne heksen onder ons: de drie specerijen die onderdeel uitmaken van deze amoureuze latte zijn naar een origineel Wicca recept. Een eigenwijs, magisch en kruidig brouwsel dat ook onderdeel is van de orginele heksen thee 😉 Alleen is deze latte er één voor de heks 2.0!

De ingrediënten:

  • 1 kopje havermelk, de ongezoete variant is van nature lichtzoet en zoet zal de liefde zijn! Plus havermelk schuimt net zo fantastisch als gewone melk.
  • 1 mespunt kaneel: activeert liefde en passie en werkt als afrodisiacum
  • 1 mespunt kardemom: wordt gebruikt in liefdesmagie en ook seksmagie omdat de geur van invloed is op je basischakra. Het wekt daarmee verlangen op en is libido verhogend.
  • 2 mespunten gemberpoeder (Djahé): brengt pit en passie terug en succes aan het geheel.

Het ritueel:

Terwijl je de havermelk aan de kook brengt in een pannetje kun je beginnen met je af te stemmen op het doel van je liefdesdrankje. Je kunt de intentie hardop uitspreken terwijl je de melk opklopt met een garde. Misschien heb je de luxe van een melkschuimer in je keuken dan kun je dit doen terwijl je de melk erin giet.
Ondertussen gooi je alle specerijen in je lievelingsmok of glas. Wanneer de melk heeft gekookt giet je deze, inclusief schuim, over de poeders. Roer in een patroon van een lemniscaat (8 vorm) en spreek je spreuk uit over het kopje:

“Laat deze drank mijn hart en lijf verwarmen en de liefde mij opnieuw omarmen.”

Natuurlijk mag je ook specifieker zijn als je dat wenst 😉 Wanneer je een slok van je latte drinkt, sluit dan even je ogen en voel de warmte zich door je hele lijf en zijn verspreiden. Visualiseer je gewenste uitkomst.

Cheers beautiful enchantress!!

Wil je meer weten over alle gezondheidsvoordelen van gember en hoe het je natuurlijke schoonheid kan versterken? Lees hier verder.

Edyta Zielinska

Over de auteur

Mijn naam is Edyta Zielinska en ik ben Holistic Beauty & Lifestyle Expert bij House of Green. In mijn 6 maanden programma onderga je als vrouw een helend transformatie proces en onthul ik je ware schoonheid waarbij je huid wordt versterkt en je natuurlijke huidverbetering ervaart, je meer vreugde, bezieling en energie zal hebben in het dagelijks leven, innerlijke rust en zelfliefde gaat voelen en je leert luisteren naar wat je huid, hart en lichaam je vertellen. Dit resultaat ontstaat na 6 holistische beauty behandelingen in mijn praktijk in combinatie met toegang tot een volledig wellness programma online. Sinds 2015 run ik mijn praktijk House of Green waar ik helende behandelingen geef voor huid, hart en ziel. Hiervoor zet ik de meest kostbare natuurzuivere producten in icm krachtige methodes en technieken.

Liefs EdytaAndere handige tips

Dit kan een bad met magnesiumzout voor je doen

Facemapping: dit vertelt je gezicht over je gezondheid

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Badkamer detox toolkit

Deze Badkamer Detox Toolkit helpt je om de eerste start te maken met het voorgoed verbannen van toxische beauty producten uit je badkamer en dus uit je lijf en je leven! Een must voor elke gezondheidsbewuste vrouw!