mei 30

Schoonheid en energie door kleur & licht.

  minuten leestijd

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row custom_padding=”14.446px|0px|2px|0px|false|false” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” inline_fonts=”Assistant,IM Fell DW Pica SC”]

Vaak zijn de kleuren die we het mooist vinden ook de kleuren die we het meest nodig hebben in ons leven. Ze voorzien ons van helende subtiele vibratie.

Kleur heelt zelfs geblinddoekt

Het wonderbaarlijke palet aan kleur dat onze wereld definieert is een manifestatie van licht. Elk van deze kleuren heeft een eigen unieke frequentie. De aantrekkingskracht die we voelen is geen stom toeval. We ervaren de helende effecten van kleur zelfs wanneer we geblinddoekt zijn. Van nature worden we aangetrokken tot de kleuren die ons humeur verbeteren, ons bewustzijn vergroten en welzijn herstellen.

Hoe werkt kleur en licht

Kleurentherapie, ook wel chromo therapie genoemd geeft ons de juiste frequentie van elk individuele kleur om ons lichaam te helen, onze emoties positief te beïnvloeden en nieuwe innerlijke harmonie te verkrijgen. Dit gebeurt door sympathische resonantie wat een natuurkundig verschijnsel is dat voorkomt bij trillingen. Simpel gezegd is kleur dus trilling net zoals geluid dat is. Elke klank en kleur heeft zijn eigen golflengte. Die komt bij je binnen, resoneert met je en kan je verwonderen en soms diep raken. Kleuren beïnvloeden niet direct de compositie van onze fysieke, mentale lichaam of onze  aura maar ze beïnvloeden wel het karakter van de vibratie van diverse elementen van het zelf zodat het resoneert op zijn eigen juiste gezonde frequentie.

Vaak worden de kleuren die veel aanwezig zijn in onze persoonlijke en werkomgeving snel over het hoofd gezien. Maar deze kleuren, of ze nu op de muren zitten of in de kleding die we dragen kunnen invloed hebben op  onze gedachtes, gedrag en gevoelens, zelfs tot bijzondere hoogte.

De kleuren die we het leukste vinden zijn meestal de kleuren die we het meest nodig hebben in ons leven.

Er zijn vele manieren om ze in te zetten.

Chillen onder een gekleurde lamp of staren naar een gekleurd gebied kan een stimulerende of kalmerende werking hebben afhankelijk van de kleur die we kiezen. Zo kan rood bijvoorbeeld onze hersenen stimuleren en onze doorbloeding stimuleren. Het eerste chakra word beïnvloed en het kan  een stoot energie geven. In tegenstelling tot rood werkt blauw op het keel chakra, wat lichaam en geest kalmeert. Op de huid verminderd blauw roodheden en ontstekingen.

Persoonlijk heb ik mij, zo lang ik mij kan herinneren zeer aangetrokken gevoeld tot de kleur groen. Achteraf gezien was dit ook absoluut geen toeval. De laatste jaren is dan ook gebleken dat deze kleur zeer ondersteunend helpt bij een specifiek oud zeer die ik nog te helen had. Daarnaast vertegenwoordigt groen ontzettend veel van mijn passies en dingen waar ik overtuigd van ben. Ik noem het zelf mijn kern kleur. House of Green is dan ook zeker geen willekeurige naam voor mijn praktijk.

Ook al voelen wij ons niet aangetrokken tot een bepaalde kleur, kunnen we toch met wit licht ons voordeel er mee doen. Wit licht is namelijk een vermenging van het hele zichtbare kleuren spectrum. Het is een zuiverende kleur die ons reinigt op heel vele niveaus.

Holistische visie op huid en licht

Naast vele andere vormen van licht zet ik in elk geval in al mijn beauty behandelingen het witte licht in. Dit licht is zo ontzettend krachtig en helend dat het veel wordt ingezet door artsen in brandwondencentra. Volgens de holistische visie op huid is licht een essentieel onderdeel wanneer je huidverbetering wil bereiken.

Deze lichttherapie zendt gepolariseerd lage energie licht, wat een bio stimulerend effect heeft. Deze therapie omvat het zichtbare licht en het helende deel van het infrarood spectrum, vergelijkbaar met de zon, maar dan zonder de mogelijk schadelijke UV straling.

Kort samen gevat stimuleert het huidherstel, huidvernieuwing en huidverjonging. Maar wat ik als beauty expert nog het aller mooiste vind aan het werken met dit licht is dat het de huidcellen nieuwe energie geeft.

Ik vergelijk elke cel altijd met een klein fabriekje. Waarin ontzettend veel organellen verschillende functies uitvoeren om alles binnen dit fabriekje goed te laten verlopen. Stel je eens een fabriek voor waarbij de stroom uitvalt…. Dan zal alles veel trager of minder goed verlopen. Door dit licht krijgen alle kleine fabriekjes weer de energie om goed te kunnen functioneren. Alles wat ik dan de huid verder aanreik in een holistische beauty behandeling zal ook veel meer effect hebben omdat de huid er ook de kracht voor heeft. Je wordt letterlijk opgeladen met positiviteit!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”14.446px|0px|49px|0px|false|false” _builder_version=”3.4.1″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.4.1″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://houseofgreenbeauty.nl/wp-content/uploads/2018/05/foto-bioptron2.jpeg” _builder_version=”3.4.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.4.1″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.4.1″]

Naast brandwonden werkt wit licht minstens net zo goed op bij andere huidaandoeningen. In het bijzonder bij aandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen zoals acne en rosacea maar ook de littekens die daaruit voort kunnen vloeien.  De ouder wordende huid die lijntjes en verslappingen vertoond zal huidverbetering ondervinden met een behandeling met dit licht

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.83″ module_alignment=”right”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.83″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_cta title=”Meet&Treat” button_url=”https://houseofgreenbeauty.nl/kennismakingsbehandeling-actie/” button_text=”Boek nu” _builder_version=”3.0.91″]

Boek de Meet&Treat en ervaar de helende kracht van kleur & licht. Boek direct en ontvang een GRATIS beauty detox productset.

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”34px|0px|14.446px|0px|false|false” _builder_version=”3.4.1″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.4.1″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.4.1″]

In esssentie

In essentie zijn we door het kijken naar geweldige zonsondergangen en prachtige regenbogen als mens geëvolueerd om van het licht te gaan houden omdat het een harmoniserende invloed heeft op ieder aspect van het onszelf. Als we aandacht geven aan de potentiële effecten van iedere onafhankelijke kleur kunnen we naast huidverbetering ook veel ruimtes waarin we leven positief veranderen en kledingkasten omtoveren vol met power outfits. We kunnen er een gewoonte van maken om kleuren te kiezen die het meest tot ons spreken in ons dagelijkse leven en daarmee ons welzijn verhogen.

Go with the Glow!

Edyta

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.4.1″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://houseofgreenbeauty.nl/wp-content/uploads/2018/05/foto-bioptron.jpeg” _builder_version=”3.4.1″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]Dit wil je misschien ook lezen:

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

De Kunst van Gezichtsreflexologie: Ontdek de Magie van een Reis naar Holistisch Herstel en Innerlijk Welzijn

House of Green producten

Gun jezelf natuurlijke huidverzorging om je natuurlijke schoonheid te versterken en jezelf weer op te laden.
 Door de wereld van House of Green op te nemen in je beauty ritueel, voed je niet alleen je huid maar herstel je ook de natuurlijke balans tussen lichaam en geest.