House of Green Academy
Text

Hoofdstuk 4: GEZICHTSREFLEXOLOGIE

Lesson 5

!! Let op de basisregels en waarschuwingen beschreven in maand 1 Reflexologie. 

Protocol – PSYCHOLOGISCHE PROBLEMEN / SLAAP RITME / OVERDENKEN

Bovenwijsheid:

Het derde oog wordt ook wel het oog van God genoemd en is als onderdeel van het Water Element het symbool van mysterie. In dit protocol kalmeren we het hoofd en brengen we ons verstand/ratio tot bedaren waarmee we onze ziel meer ruimte geven om tot ons te spreken (en deze bevat alle antwoorden omdat het een fractie van God is en zij is het alleswetende). De sluier wordt opgetild en je “zien” en dus focus wordt aangescherpt.  

Het derde oog oftewel de pijnappelklier (ook wel de epifyse genoemd) is een kleine klier, ter grootte van een erwt midden in onze hersenen.

Deze klier is niet gescheiden van de bloed/hersenen barrière en daarmee krijgt het veel bloedtoevoer (op de tweede plaats na de nieren!) Interessant is dan weer dat de nieren de primaire organen zijn van het Water Element.

De pijnappelklier reguleert en produceert hormonen waaronder melatonine. Melatonine is verantwoordelijk voor het reguleren van slaap en het circadiaanse ritme (de biologische klok). Het wordt beïnvloed door licht en kan in de war raken wanneer je nachtdiensten draait, van tijdzone veranderd of onregelmatig slaapritme erop nahoudt.

De pijnappelklier speelt ook een rol in de productie van de vrouwelijke hormonen en kan je menstruatie cyclus beïnvloeden en ook de vruchtbaarheid, net zoals de nieren en het water element…dus toch weer verbonden!

Spiritueel gezien is het derde oog de poort die leidt tot innerlijk rijken en ruimtes van hoger bewustzijn. In het Taoïsme is het derde oog (de geestesoog) het 6e chakra, één van de energiecentra van het lichaam.

De pijnappelklier/3e oog hangt samen met lucide dromen en de productie en vrijlating van DMT (het actieve ingrediënt van ayahuasca, die gebruikt wordt in spirituele en religieuze ceremonies) van nature voorkomend in je brein, vooral tijdens dromen, de geboorte en het overlijden.

Door dit punt (106) regelmatig maar voorzichtig te stimuleren tijdens zelfmassage zal je helpen om de geest/lichaam verbinding open te houden en je hersenen en intuïtie scherp… volledig natuurlijk!!

Probeer dit punt dagelijks ongeveer 20 seconden te stimuleren. Ideaal om eerder tot je zelf te komen voor je een meditatie ingaat.

Doe dit hele protocol dagelijks of zelfs meerdere keren per dag, net zo lang totdat je verbetering opmerkt. Wees niet tevreden met enkele symptomen die maar verbeteren maar ga net zo lang door totdat als je klachten die met dit protocol samenhangen zijn verdwenen.

124

Precies in het midden van het voorhoofd, tussen de wenkbrauw en de haarlijn vinden we aan onze rechterhandzijde de lever en galblaas; aan de linkerhandzijde vinden we de maag en de milt. Door deze punten met horizontale bewegingen te masseren ontspannen we het zenuwstelsel.

103

Precies in het midden van het voorhoofd, op dezelfde lijn als punt 124. Het correspondeert met de pijnappelklier/epifyse, wervelkolom en het helpt het geheugen. Behandelend met verticale strijkingen.

106

Een vingerbreedte onder punt 103 ligt in dezelfde lijn 106. Dit punt wordt ook wel het derde oog genoemd. Het werkt op de wervelkolom, de halswervels, de keel, de ogen, de sinussen , kruin van het hoofd, het achterhoofd, voorhoofd en schouderbladeren. Het stimuleert de circulatie rondom de hersenen en stimuleert concentratie en focus. Het kalmeert het hoofd.

26

Precies in het midden tussen de wenkbrauwen. Het kalmeert gedachtes en de ziel; het werkt als een paracetamol voor pijn, koorts, nek/hals, keel, de sinussen/bijholtes en de hypofyse.

8

WAARSCHUWING: Stimuleer dit punt nooit in het geval van lage bloeddruk!

Dit punt bevindt zich aan de basis van de neusbrug, precies tussen de ogen. Het werkt op het hart, de halswervels, de keel, de schildklier, de nek, de kaak, tanden en de tong.

Dit punt loopt over de hartmeridiaan – en vertraagd de hartslag, verlaagd de bloeddruk, maakt de nekwervels los en gaat zere keel tegen. Het reguleert ook de schildklier. Verder reguleert het zweetafscheiding, stimuleert de circulatie van energie en reguleert het hart in het algemeen.

34

Aan het begin van iedere wenkbrauw. Het is verbonden aan de schouders en armen. Het ontspant het zenuwstelsel, de ogen, sinussen en frontale sinussen.

61

In de holte boven de neusvleugels aan beide kanten van de neus. Het triggert de productie van natuurlijk endorfine. Het beïnvloed de longen, hart, lever, maag, bijholte ontstekingen, alles wat de neus aangaat, het produceert hitte en stopt bloedingen.

127

In het lijntje tussen de mond en de kin. Hij correspondeert met de dunne darm en de meridiaan Conceptie Vat. Wordt gebruikt om Yin pijn te behandelen zoals menstruatie problemen, menopauze, seksualiteit en ontstekingen in de darmen in het algemeen. Behandelend met cirkel bewegingen of verticale strijk bewegingen.

87

In het midden op de kin, op het meest uitstekende deel. Het behandelt alle blaas problemen, (verzakking, incontinentie, bedplassen), problemen met de eierstokken (cystes, ontstekingen) en prostaat problemen, kruin van het hoofd. Ontspant de kruin en het achterhoofd.

0

In het midden voor het oor. Reguleert het hele organisme. Nieren, ogen, mond, neus, wervelkolom. Het triggert onze voorouderlijke energie.

Pen