Selecteer een pagina


Wat is gember precies?

Eerst nog even de basis: gember is een wortelknol, van de gemberplant om precies te zijn. De plant is familie van bijvoorbeeld kurkuma en kardemom – nog twee van die scherp smakende specerijen. Je koopt het als een knol of gemalen in poedervorm, dan heet gember Djahé.

Het gebruik van kruiden en planten is een kunst op zich die gerespecteerd mag worden. Er zijn kruiden die je zeker niet moet onderschatten in gebruik en waar verstand van zaken en voorzichtigheid zeker op zijn plek zijn. Kruiden kunnen uiteenlopende doeleinden hebben. Van het eenvoudig op smaak brengen van gerechten tot medicinale toepassingen, spirituele rituelen en zelfs…..wait fot it……. magie! Gelukkig is gember een kruid die je zonder al teveel voorkennis gemakkelijk en snel kunt inzetten voor heel veel doeleinden met super veel gezondheid en schoonheidsvoordelen! Ook spiritueel gezien heeft gember bijzondere eigenschappen zoals het aantrekken van geld en rijkdom, kracht, succes, passie en liefde.

Je kan bijvoorbeeld een stukje gember in je portemonnee dragen als een talisman wanneer je meer geld wilt aantrekken. Als je je liefdesleven meer passie en spice wilt geven dan kun je je eigen love potion brouwen en volgens een fijn ritueel regelmatig drinken. Ik heb een hella fine magisch recept voor je samengesteld! Hiermee trek je meer liefde aan en het geeft je een instant gevoel van geborgenheid in jezelf. BONUS van dit elixer is dat het weerstand verhogend werkt!

House of Green Love Latte

Leuk feitje voor de Heksen onder ons: De 3 specerijen die onderdeel uitmaken van deze amoureuze latte zijn naar het originele Wicca recept ook onderdeel van de heksen thee 😉 Alleen is deze latte er één voor de heks 2.0!

De ingrediënten:

  • 1 kopje havermelk, de ongezoete variant is van nature lichtzoet en zoet zal de liefde zijn! Plus havermelk schuimt net zo fantastisch als gewone melk.
  • 1 mespunt kaneel: activeert liefde en passie en werkt als afrodisiacum
  • 1 mespunt kardemom: wordt gebruikt in liefdesmagie en ook seksmagie omdat de geur werkt op de basischakra en wekt daarmee verlangen. Hiermee dus libido verhogend.
  • 2 mespunten gemberpoeder (Djahé): brengt pit en passie terug en succes aan het geheel.

Het ritueel:

Terwijl je de havermelk aan de kook brengt in een pannetje kun je beginnen met je af te stemmen op het doel van je liefdesdrankje. Je kunt de intentie hardop uitspreken terwijl je de melk opklopt met een garde. Misschien heb je de luxe van een melkschuimer in je keuken dan kun je dit doen terwijl je de melk erin giet.

Ondertussen gooi je alle specerijen in je lievelingsmok of glas. Wanneer de melk heeft gekookt giet je deze, inclusief de schuim over de poeders. Roer in een patroon van een lemniscaat (8 vorm) en spreek je spreuk uit over het kopje:

“Laat deze drank mijn hart en lijf verwarmen en de liefde mij opnieuw omarmen.”

 Natuurlijk mag je ook specifieker zijn als je dat wenst 😉 Wanneer je een slok van je latte drinkt, sluit dan even je ogen en voel de warmt zich door je hele zijn zich verspreiden en visualiseer je gewenste uitkomst.

Cheers beautiful enchantress!!

Wil je meer weten over alle gezondheidsvoordelen van gember en hoe het je natuurlijke schoonheid kan versterken? Lees hier verder.